Kasteel de Berckt

Algemene Informatie


Kasteel de Berckt
De Berckt 1
5991 PD  Baarlo
 250    70   70
1
2
3
4
5
6
Kasteel De Berckt Baarlo Limburg

Groepsaccommodatie Poortgebouw Kapel - Baarlo - Limburg - max. 250 Personen

De stijlvolle woonkamer van poortgebouw Kapel draagt met recht de naam ‘Gentlemen’s Room’. De rust van deze verblijfsruimte staat geregeld in schril contrast met de jolige stemming in uw eigen mini-café. Samen met Poortgebouw Keuken is dit het oudste gedeelte van het kasteel. De naam van dit verblijf dateert uit de tijd dat een kleine kloostergemeenschap hier verbleef. De prachtige woonkamer was toentertijd ingericht als kapel. De muurschilderingen symboliseren de wilde ongereptheid van de Limburgse natuur zoals die halverwege vorige eeuw bestond. Ook in het restaurant van het kasteel vindt u overigens schilderstukken van de omgeving terug met onder andere een drieluik van de omgeving rond 1800.

De kloosterlingen vertrokken, godheid Bacchus is hier achtergebleven en schonk zijn naam aan het mini-café. Terwijl de een hier een drankje drinkt en een kaartje legt, zoekt de ander de serene rust van de Gentlemen’s Room op. Geheel naar het tijdsbeeld mogen tegenwoordig natuurlijk ook vrouwen binnen in de Gentlemen’s Club…

Geniet van de rust van vroegere tijden. Kasteel de Berckt is oorspronkelijk een kasteel uit de twaalfde eeuw, herbouwd in 1838 in een Italiaanse stijl De Berckt is gelegen bij de Maas, in een eigen park van 24 ha. Het park bevat binnen de grachten en de tuinmuren vele eeuwenoude en ook exotisch bomen.

Door de verzorgde arrangementen biedt Kasteel de Berckt u een verrassend vrijetijdsgevoel. Uw groep verblijft in een eigen gedeelte van het kasteel met een eigen zitruimte, café en/of vergaderzaal. Buiten is er de enorme kasteeltuin met grachten en vijvers. Het kasteel en de omgeving nodigen uit tot recreatie in adellijke stijl. Dobber rond in een roeibootje op de gracht, in de schaduw van de monumentale tulpenbomen. Schuif daarna aan voor een Bourgondische maaltijd. En drink een kroes of een pint geestrijk vocht. Het historische gevoel dat u op de Berckt krijgt wordt versterkt als u Baarlo of, aan de overkant van de Maas, Steyl bezoekt.

Proef de tijden van weleer ...

Foto´s van

Groepsaccommodatie Poortgebouw Kapel

Prijzen van

Groepsaccommodatie Poortgebouw Kapel

In de omgeving van

Groepsaccommodatie Poortgebouw Kapel


De faciliteiten van

Groepsaccommodatie Poortgebouw Kapel

Algemene filters

Faciliteiten Buiten

Faciliteiten Overige

Faciliteiten Keuken

Faciliteiten Kinderen

Faciliteiten Accommodatie

Faciliteiten Camping

Geef hier uw review over

Groepsaccommodatie Poortgebouw Kapel

Indien u ook uw ervaring wilt delen met onze bezoekers, kunt u deze hieronder invullen:

Sterren:
Naam:
Bericht:

Contactinformatie

De Berckt 1
5991 PD  Baarlo
Telefoonnummer:  +31 (0)77 477 1385

Video van Poortgebouw Kapel

Mijn laatst bekeken plekken

Poortgebouw Kapel