Panovenweg

Algemene Informatie


Panovenweg
Panovenweg 18
Zevenaar  Gelderland
 40
1
2
Buitengoed de Panoven
Buitengoed de Panoven 1
Buitengoed de Panoven 2
Buitengoed de Panoven 3

Groepsaccommodatie Nieuwe paardenstal - Zevenaar - Gelderland - max. 40 Personen

De nieuwe paardenstal is een omgebouwde droogloods waar vroeger de stenen voor de fabriek werden gedroogd. Wilt u met een gezelschap tot 40 personen er even tussenuit en in een sfeervolle locatie overnachten dan is de Nieuwe paardenstal zeker iets voor u!

Kenmerken:
Eigen buitenruimte
4-persoons slaapkamers
Professionele horecakeuken
Sanitaire voorzieningen per kamer

Wat is Buitengoed de Panoven?

Buitengoed de Panoven is een voormalige dakpan- en steenfabriek uit 1850 en is nu omgetoverd tot een goed bewaard industrieel erfgoed. De voormalige fabriek kent een unieke zigzagoven, de laatste zigzagoven van heel West Europa die nog in tact is gebleven. Tot 1924 werden op de Panoven vier producten gebakken: dakpannen, tegels, drainagebuizen en bakstenen. Na 1924 is het hoofdproduct een ambachtelijke baksteen geworden voor de particuliere huizenmarkt.

Familiebedrijf

De toenmalige fabriek wordt al bijna honderd jaar gerund door de familie Kruitwagen. Een familie dat een traditie kent van ruim driehonderd jaar stenen maken. In 1983 heeft de laatste steenbakker, Wim Kruitwagen het vuur gedoofd. Tegenwoordig beheren en ontwikkelen de familie Kruitwagen en Hajenius het erfgoed op een duurzame manier.

Bijna iedereen in Nederland woont in een huis. Een huis biedt je de mogelijkheid om je thuis te voelen. Een huis maakt letterlijk ruimte voor jezelf: jouw smaak, interesses, routine, vrienden en familie. Kortom je huis is een plek waar je jij prettig en veilig voelt! Heb jij je ooit wel eens afgevraagd waar je huis van is gemaakt....en die van je buurman, je vrienden, je ouders of je familie? Wat hebben al deze huizen bijna allemaal met elkaar gemeen? Ze zijn gemaakt van bakstenen! In eerste opzicht is de baksteen een doodgewoon product, maar in feite voorziet deze simpele steen bijna alle Nederlanders van een huis en een thuis. Dat maakt de baksteen toch wel een klein beetje bijzonder. Ontdek daarom het verhaal van klei tot baksteen op Buitengoed de Panoven en maak zelf je eigen steen!

Prijzen van

Groepsaccommodatie Nieuwe paardenstal

In de omgeving van

Groepsaccommodatie Nieuwe paardenstal


De faciliteiten van

Groepsaccommodatie Nieuwe paardenstal

Algemene filters

Faciliteiten Buiten

Faciliteiten Overige

Faciliteiten Keuken

Faciliteiten Kinderen

Faciliteiten Accommodatie

Faciliteiten Camping

Geef hier uw review over

Groepsaccommodatie Nieuwe paardenstal

Indien u ook uw ervaring wilt delen met onze bezoekers, kunt u deze hieronder invullen:

Sterren:
Naam:
Bericht:

Contactinformatie

Panovenweg 18
Zevenaar  Gelderland
Telefoonnummer:  0316-52 35 20

Video van Nieuwe paardenstal

Mijn laatst bekeken plekken

Nieuwe paardenstal